jueves, 8 de mayo de 2014

Importància de la poesia de Dolors Pellicer

    L’obra poètica de Maria-Dolors Pellicer s’inicia l’any 2003 amb la publicació del llibre de poesia "Versos diversos", després d’un llarg camí literari com a escriptora de narrativa  al 1988 i que ja comptava en 2003 amb més de tretze títols publicats en diferents editorials de literatura infantil i juvenil. Per a Dolors Pellicer, aquest llibre de poesia va ser una continuïtat i potenciació del seu geni creatiu.

     A partir de la publicació de "Versos diversos", han aparegut al mercat quatre llibres de poemes més: "Rimes i rialles", "Versos de tres sabors", "La selva en vers" i "Qui la rima l'endevina". Tanmateix ha continuat, en aquests anys, fent narrativa i ha publicat diversos contes infantils.

     El conjunt de l’obra poètica de Dolors Pellicer es troba en quatre eixos temàtics, que presentem ordenats segons la quantitat de poemes que s’hi adscriuen: 

  • Els elements naturals i paisatgístics (el Sol, la Lluna, la mar, la muntanya, les estacions, la tormenta, la pluja, el vent, la nit, la rosada, les estrelles).
  • Els animals (com un eix específic tret de l’anterior pel seu protagonisme).
  • L’escola i els xiquets i les xiquetes.
  • Les preocupacions socials, ètiques i filosòfiques.
     Es  pot trobar, en el mateix poema, més d’un eix temàtic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario